Manuele therapie

Manuele therapie is een vierjarige vervolgopleiding en een specialisatie na fysiotherapie. Vroeger was manuele therapie veelal gericht op het kraken van gewrichten (meestal de wervelkolom). In de oude opleiding lag het accent veel meer op het bekwamen van handvaardige handelingen van de manueel therapeut. Later is de opzet van de opleiding veranderd en werd het een Master opleiding, waarbij meer het accent gelegd wordt op ‘evidence based’ werken. Dit betekent dat de therapie gebaseerd zal zijn op de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied.

Binnen onze praktijk zijn er drie manueel therapeuten werkzaam, waarvan er twee in eerste instantie op de oude manier geschoold zijn. Door middel van het volgen van bijscholing hebben zij hun Master titel in manuele therapie ook behaald. Onze derde manueeltherapeut verkreeg direct de Master titel.

Wij zien manuele therapie als therapie, waarbij we veel meer behandelmogelijkheden hebben dan de basis fysiotherapeut. Vooral bij behandelingen van de wervelkolom en hoofdpijn komt de meer uitgebreide kennis van de wervelkolom uiteraard zeer van pas. Ruim 25 jaar ervaring maakt dat wij niet snel voor verrassingen komen te staan.

Behandeling veel voorkomende aandoeningen | Privacy policy | Afspraak maken

© Fysiotherapie Spijkenisse - Fotografie: Romy Koppers