Hoofdpijn

Hoofdpijn… Wie het niet kent mag zich gelukkig prijzen.

90 tot 95 procent van de mensen wordt er in meer of mindere mate regelmatig mee geconfronteerd. Oorzaken, maar ook de verschillende soorten beschreven pijn kunnen erg variëren. Zo spreekt men over o.a. migraine, spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn. De pijn varieert van kloppende, borende, bonkende, stekende tot zeurende of strakke pijn. Wanneer een relatie met de nek aanwezig is kan de fysiotherapeut verlichting bieden.

Vaak kenmerkt deze hoofdpijn zich door een langzaam opkomende zeurende, constant aanwezige pijn welke erger wordt bij bewegingen zoals opstaan en lopen of juist door het aannemen van een bepaalde (werk)houding. In sommige gevallen zal de hoofdpijn verergeren in de loop van de dag. In andere gevallen kan het juist zijn dat je opstaat met hoofdpijn en het in de loop van de dag verminderd doordat bewegen de spanning weghaalt.

Aangezien hoofdpijn per patiënt zeer verschillend kan zijn, is de behandeling dat ook. We hebben in de loop der jaren gemerkt dat een combinatie van verschillende interventies het beste resultaat geeft. Het is echter lastig om per interventie apart de effectiviteit vast te stellen. Oefeningen om spierspanning te verminderen, houdingsinstructies, ontspanning, dry needling, manueeltherapeutische handelingen en massage zijn behandelvormen die we kunnen combineren.

Hoofdpijn is lastig te voorkomen. Het is over het algemeen wel bevorderlijk om in beweging te blijven en te zorgen voor een juiste houding. Veel zitten, eenzelfde/ verkeerde houding of overbelasting van de rug/ nek zijn niet bevorderlijk.

Behandeling veel voorkomende aandoeningen | Privacy policy | Afspraak maken

© Fysiotherapie Spijkenisse - Fotografie: Romy Koppers