Fysiotherapie

Fysiotherapie is een laagdrempelige therapie. U kunt zonder tussenkomst van de huisarts naar de fysiotherapeut. Deze beoordeelt of u bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent om uw gezondheidsprobleem te behandelen. Wij nemen bovendien de tijd voor u. We zien onze interventies dan ook als een menswaardige manier van gezondheidsbevordering.

Een belangrijk onderdeel van onze behandelingen bestaat vaak uit oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ofwel om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms ook om een betere ademhalingstechniek te leren of om ontspanning te bevorderen.

Bij ons zal oefentherapie echter slechts onderdeel van de behandeling zijn als we geloven dat u daar écht beter van wordt. Oefentherapie zien wij niet als tijdsbesteding van de behandeling, maar zetten we alleen in als zinvolle, doelgerichte oefeningen, gebaseerd op uw individuele klachten. We zullen u oefeningen aanbieden op een manier dat u deze thuis ook kunt uitvoeren. Wij zijn nog ‘ouderwetse’ fysiotherapeuten, die stellig geloven in ‘hands-on’ fysiotherapie, wat een verzamelnaam is voor het toepassen van verschillende therapieën. Wij baseren ons op onze jarenlange ervaring, waarbij onze kennis voortdurend toegespitst is en uitgebreid wordt door de vele cursussen en specialisaties die we gevolgd hebben en ook in de toekomst zullen blijven volgen.

We zullen altijd proberen uw gezondheidsprobleem volledig te doorgronden. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut zal uw probleem ontrafelen en draagt zodoende bij aan uw herstel.

Behandeling veel voorkomende aandoeningen | Privacy policy | Afspraak maken

© Fysiotherapie Spijkenisse - Fotografie: Romy Koppers