Floris de Ruiter

Fysiotherapeut, handtherapeut

Mijn naam is Floris de Ruiter, geboren in 1994, opgegroeid in Zuidland. Samen met mijn vriendin woon ik inmiddels vanaf 2020 in Spijkenisse. Ik hou erg van sporten en ik heb van jongs af aan altijd gevoetbald. Na een zware blessures kon ik hier helaas niet meer mee doorgaan en ben ik andere sporten gaan beoefenen. Hardlopen, fitness en mountainbiken zijn de sporten die ik op dit moment graag doe.

Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam, in 2017 ben ik afgestudeerd en ben direct aan het werk gegaan. Als specialisatie heb ik in 2018 de opleiding tot handtherapeut afgerond. Vanaf 2017 heb ik altijd gewerkt in een eerstelijns praktijk. Misschien dat sommige patiënten mij nog herinneren omdat ik één van mijn stages ook in deze praktijk heb doorgebracht.

“Op mijn elfde brak ik mijn enkel en kwam ik voor het eerst in contact met het werk van een fysiotherapeut. Hij heeft mij toen goed geholpen en mij kunnen helpen weer te kunnen doen wat ik het liefst doe, bewegen. Na mijn herstel was ik ervan overtuigd dat fysiotherapie iets voor mij zou zijn. Als fysiotherapeut kun je mensen helpen bij hun herstelproces. Bovendien streef ik ernaar om mensen te laten inzien wat bewegen met je kan doen en wat het voor je gezondheid betekent. Naast de juiste fysieke behandelingen vind ik het belangrijk om u in te laten zien wat bewegen voor u kan betekenen zodat u zoveel mogelijk kunt doen wat u het liefste doet. Samen met u bespreek ik graag uw gezondheidsprobleem en hoe wij dit samen kunnen oplossen”.

Opleidingen & cursussen

  • 2017 opleiding tot algemeen fysiotherapeut
  • 2018 AOHT (algemene opleiding handtherapie Nederland)
  • 2020 Dry Needling extremiteiten ( armen/benen)
  • 2020 cursus Elleboog

BIG-registratie

Floris is als zorgverlener geregistreerd in het BIG-register onder nummer 79922575604.

Behandeling veel voorkomende aandoeningen | Privacy policy | Afspraak maken

© Fysiotherapie Spijkenisse - Fotografie: Romy Koppers