Sport Fysiotherapie

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn studie ‘fysiotherapie’ een opleiding ‘Professional Masteropleiding Sportfysiotherapie’ heeft gevolgd. De sportfysiotherapeut is een specialist in behandeling, preventie, voorlichting en advies van sport gerelateerde blessures. Na het volgen van deze studie heeft de sportfysiotherapeut  extra kennis opgedaan ten opzichte van collega fysiotherapeuten over de inspanningsfysiologie, trainingsleer, verhouding belasting – belastbaarheid, weefselschade/weefselherstel en de preventie van (sport) blessures.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. Maar ook als je niet aan topsport doet kun je bij ons terecht, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De sportfysiotherapeut heeft, door de brede scholing, kennis van veel sporten en van de juiste techniek die bij een bepaalde sport hoort. De sportfysiotherapeut kan uw belastbaarheid bepalen; hierdoor kunt u advies krijgen over bijvoorbeeld de manier waarop u het best met sporten kunt beginnen na een lange periode van inactiviteit.  De sportfysiotherapeut heeft over het algemeen een actieve manier om mensen te revalideren naar werk-, hobby- of sportniveau.

De manier waarop mensen behandeld worden kan verschillen van ;

  • het adviseren om (relatieve) rust te houden
  • gebruik te maken van hulpmiddelen zoals tape
  • brace of steunzool
  • mobiliserende technieken en actieve oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur.

De revalidatie is functioneel en sportspecifiek, zodat u kunt herstellen tot uw gewenste sportniveau. Tevens is de revalidatie gericht op het voorkomen van herhaling van dezelfde blessure.

© 2016 Alle rechten voorbehouden Fysiotherapie Spijkenisse - privacy policy